18 de nov. 2019

TAULA RODA PRESÈNCIA AL EDUCATIU.


El passat dilluns 18 de novembre, es va celebrar a l’Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport de Figueres, la tercera sessió del cicle de conferències “MIL ANYS DE PRESÈNCIA CRISTIANA A FIGUERES” organitzada amb motiu del mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres.

Sota el títol “Presència al món educatiu”, es va fer una taula rodona formada per JORDI COLL, educador del col·legi La Salle, ROSER SALIP, directora del col·legi de les Escolàpies, i MARGARITA CASAS, educadora del col·legi Cor de Maria, com a representants de les tres escoles cristianes amb presencia a la nostra ciutat.

A la taula també va intervenir Mn Josep Taberner, antic rector de la parròquia de Sant Pere de Figueres, que va fer un repàs a la relació de l’Esglèsia amb la educació i va explicar com va sorgir el projecte educatiu Kasameu, quan ell era president de la Fundació Sant Vicenç de Paül.

Cada ponent va fer un breu repàs als orígens de l’entitat religiosa a la que pertany el seu centre, i es van explicar les motivacions i circumstàncies que van portar als seus respectius fundadors i fundadores a preocupar-se per l’educació. Tots van coincidir en que la situació actual ha canviat molt des de aleshores i la necessitat d’adaptar-se als nous temps sense perdre el carisma fundacional i per continuar transmetent als alumnes els valors evangèlics dins una societat laica i plural.

La propera i darrera sessió tindrà lloc el proper dilluns 25 de novembre a les 19 h al Cercle Sport de Figueres, i  tractarà sobre la presència cristiana al món social, i hi intervindran Mn. ESTEVE SUREDA, antic rector de Sant Pere de Figueres (1994-2003) i actual delegat de Càritas Diocesana, ANTONI CALVÓ, membre de Càritas Alt Empordà Interior, MARIA SOLÉS, gerent de KSAMEU de la Fundació Sant Vicenç de Paül, i PAQUITA CARITG, de l’equip de pastoral penitenciària al Puig de les Basses.