5 de nov. 2019

Èxit de participació a la conferència inaugural del cicle de conferències del mil·lenari organitzat per la Fundació Vergés Ginjaume.


El passat dilluns 4 de novembre, JOAN ARMANGUÉ va pronunciar la conferència “L’Església figuerenca i la seva aportació a la cohesió social de la ciutat”, en la que va fer un repàs a les aportacions que ha fet l’església a Figueres en els darrers segles d’història en els àmbits sanitari, assistencial, social i en el món de l’educació, tot acompanyat amb fotografies i documents de l’època, en un acte organitzat per la Fundació Vergés Ginjaume juntament amb la Parròquia de Sant Pere, i amb el suport de l'Ajuntament de Figueres. 

L’exalcalde i economista va fer una radiografia de la realitat socioeconòmica actual de la ciutat i va posar de manifest les greus desigualtats socials existents i les problemàtiques derivades de la segregació urbana i territorial, i de la segregació escolar i residencial dins l'àmbit de l'àrea urbana de Figueres, tot suggerint propostes per millorar les rendes familiars, reduir les desigualtats socials i enfortir la cohesió social. També  va destacar la gran importància de la tasca social feta per entitats com Càritas i el projecte Kasameu, de la Fundació Sant Vicens de Paul. 

L’acte va ser presentat per Mossèn Miquel Àngel, rector de la parròquia de Sant Pere i forma part del cicle de conferències “MIL ANYS DE PRESÈNCIA CRISTIANA A FIGUERES” que s’ha organitzat amb motiu del mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres. 

En finalitzar es va oferir un piscolabis a tots els assistents. 

El proper acte consistirà en una taula rodona sobre el món sanitari i assistencial, on intervindran representants de diferents institucions vinculades a l’església  de la nostra ciutat. L’acte serà el proper dilluns 11 de novembre a les 19 hores al Cercle Sport de Figueres.