8 de des. 2018

Èxit de participació al cicle de conferències "Repensar la Vida-Repensar la Mort"



El passat dilluns 26 de novembre, va tenir lloc al Cercle Sport de Figueres, la conferència “El Testament Vital: autonomia de la voluntat i capacitat de decidir”, que va ser impartida pel notari Sr. José Maria Estropá, qui va exercir durant uns anys a la ciutat de Figueres. 

Estropá va fer un repàs al marc normatiu que regula el testament vital destacant la llei catalana que regula aquest document, i que va ser pionera a tot l’Estat. També va parlar sobre els conflictes i dubtes més freqüents que sorgeixen en l’aplicació de l’Acte de Voluntats Anticipades, indicant que encara es molt baix el número de ciutadans que l’utilitzen. 

Amb aquesta conferència es tenca el cicle de xerrades que sota el títol “Repensar la vida- Repensar la mort” han organitzat conjuntament la Fundació Vergés Ginjaume i l’Arxiprestat d’Empordà Interior. El cicle ha comptat amb la col·laboració de Càritas, Fundació Asil Vilallonga, Fundació Salut Empordà, i ASIF.

En total han estat tres conferències donades per experts en la matèria, que giraven entorn de qüestions relacionades amb la mort i sobre algunes qüestions actuals que sorgeixen entorn els moments finals de la vida.

La primera titulada “Final de la vida i dignitat humana” que va ser impartida pel Dr. Antonio Villalonga Morales, cap d’anestesiologia de l’Hospital Trueta de Girona durant molts anys, qui va parlar sobre l’eutanàsia, les cures pal·liatives i els mitjans per evitar els patiments físics dels malalts.

La següent va ser “La incomoditat del sobrement:reptes espirituals” que va ser impartida per Sebas Aupi, capellà de l'hospital Trueta i de Santa Catalina, qui va parlar sobre el concepte de dolor en la cultura contemporanea i en altres cultures,   i com les diferents maneres de fer-li front. 

Totes les sessions s’han celebrat a l'auditori del Cercle Sport de Figueres, i han estat un èxit de públic.