14 de juny 2017

èxit d'assistència a la xerrada sobre la Pobresa Invisible




El passat dia 9 de juny es va celebrar la taula rodona sobre la pobresa invisible a la nostra comarca. Amb  una  nombrosa afluència de públic també van assistir representants del Consell Comarcal, la Diputació de Girona, la Cambra de comerç, alcaldes entre d'altres de Cabanes, Mollet de Peralada, Figueres, diferents membres de partits polítics del nostre consistori i regidors juntament amb la nostra alcaldessa Marta Felip. 

La taula va estar composada per Josep Menchón (Fundació Verges i Ginjaume), Àngels Balot (A.S.I.F) i Mossèn Miquel Àngel (Càritas). Josep Menchón va introduir el tema parlant els diferents tipus de pobresa invisible que hi ha i els col·lectius més afectats (infants, joves i gent gran), així com les causes i conseqüències socials d'aquesta realitat amagada. L'Àngels Balot va parlar des de la llarga experiència d'ASIF que atén a persones grans desemparades i va explicar situacions reals que afecten a la nostra comarca així com els principals obstacles que es troben les persones grans que viuen en silenci aquesta situació. Mossén Miquel Angel va explicar breument les conclusions de la última memòria de Càritas sobre l'estat de la pobresa a la nostra comarca compartint xifres actuals i impactants sobre les persones ateses per aquesta entitat. 

En finalitzar es va fer un torn obert de paraules on la Sra. Alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va agrair la feina feta per aquestes entitats i va explicar l'actuació dels Serveis Socials Municipals en casos semblants. 

L'acte va concloure amb un tast de vins i productes de l'Empordà a tots els assistents.